Хирургът д-р Вълкан Иванов разширява времето за прием на пациенти

Print

Специалистът вече преглежда в Аджибадем Сити Клиник Варна във вторник от 9 до 15 ч., в четвъртък от 9 до 14 ч. и в петък от 9 до 18 ч. Като онкопластичен хирург на гърда д-р Иванов провежда биопсии за уточняване на диагнозата на жени с образувания в млечната жлеза.

Д-р Вълкан Иванов има значителен опит в хирургията, придобит във Великобритания. Там е защитил и специалността си по онкопластична хирургия на гърда. С новото работно време в клиниката във Варна се разширява възможността на пациентите за диагностика на онкологични заболявания на млечната жлеза и чрез биопсия.

В началото на 2020-та в сила влезе нов рамков договор на Здравната каса, според който биопсията на гърда е задължителна преди вземането на решение за операция.

С това се доближаваме до съвременните световни ръководства и практика за лечение на онкологичните заболявания на гърда. Биопсията облекчава травмата на пациентите, тъй като се извършва като процедурата под локална анестезия без престой в болница“, обяснява д-р Вълкан Иванов. „Ако се постави диагноз „карцином“, пациентът има възможност да обсъди със своя лекуващ хирург възможностите за оперативно лечение на гърдата, аксиларните лимфни възли и ако се налага - методите на реконструкция“, казва той.

В Аджибадем Сити Клиник той прилага „кор биопсия“ - съвременен метод за доказване на рак на гърдата под ехографски контрол. Методът е предпочитан за доказване на типа на тумора и е решаващ за избора на лечение. Д-р Иванов работи в партньорство и със специалистите по образна диагностика, които имат богат опит с изследването на млечна жлеза на мамограф и ядрено-магнитен резонанс.