Безплатни прегледи за поликистозни яйчници на 13 и 20 септември

Print

АГ-специалистът д-р Станислава Кузманова се включва в кампания безплатни прегледи за поликистозни яйчници. Консултите в Аджибадем Сити Клиник Варна ще са на 13 и 20 септември 2019 г. с предварително записване на час на телефони 0700 33 900, *5544, 0892 20 20 80.

Прегледите са за жени със следните оплаквания: нередовен или липсващ менструален цикъл, акне в тежка форма, повишено окосмяване в областта на лицето. Симптоми на заболяването са също покачването на теглото и трудно забременяване.

Синдромът на поликистозните яйчници е често срещано състояние в резултат на нарушен хормонален баланс и засяга една от десет жени в репродуктивна възраст. 

Д-р Кузманова е утвърден специалист, носител на приза "Лекар на годината 2018" на Аджибадем Сити Клиник Медицински център Варна. Тя е с траен клиничен интерес към диагностиката и лечението на състояния и заболявания, които водят до затруднения в забременяването на жени в репродуктивна възраст.

Прегледите имат за цел и да заострят вниманието на жените към редовна профилактика на здравето и консулти с акушер-гинеколог. Близо 70% от жените с поликистозни яйчници остават недиагностицирани.