• Хематологът проф. Герчева преглежда в клиниката във Варна

  Знаково име в хематологията – проф. Лиана Герчева, започна прегледи в Аджибадем Сити Клиник Варна. С нейното присъствие клиниката обогати листата от медицински специалности като добави една рядка и търсена специалност и разшири комплексния подход в грижата за пациентите. Проф. Герчева преглежда със записан час в понеделник, сряда и четвъртък предиобед.

  20.07.2020
  +
 • Д-р Божилова: Как да пазим кожата на ръцете си при усилена дезинфекция

  Дерматологът от Аджибадем Сити Клиник Варна д-р Татяна Божилова отчита ръст на пациенти с екземи и алергични реакции като резултат от зачестилата употреба на дезинфектанти. За предпазване в условията на усилена дезинфекция тя даде пред медиата "Нова Варна" 5 базисни съвета.

  16.07.2020
  +
 • Д-р Петър Добромиров провежда лазерни аблации на разширени вени

  Съдовият хирург д-р Петър Добромиров започна провеждането на лазерни аблации на разширени вени в Аджибадем Сити Клиник Варна. Прилагането на модерния миниинвазивен метод той усвоява от д-р Димитър Големанов – лекар с дългогодишен опит и стотици проведени процедури.

  09.07.2020
  +
 • Д-р Вълкан Иванов: Операциите с премахване на гърдата останаха в миналия век

  Не всичко, което подлежи на биопсия, трябва да се оперира, казва хирургът в интервю пред в. „Доктор“. "При съмнения за карцином на млечната жлеза преди всяка оперативна интервенция се изисква биопсия. Това се прави по амбулаторни процедури 44 и 24. Промените в Националния рамков договор 2020 облекчават до голяма степен травмата на пациентита – биопсията се извършва под локална анестезия и не налага болничен престой.

  26.06.2020
  +
 • Нови възможности за жените, които мечтаят за дете, представи д-р Райков

  Жени от Варна, които мечтаят да имат бебе, но търпят трудности, се консултираха с д-р Сашо Райков. АГ-специалистът по репродуктивно здраве от Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда направи безплатни консулти в клиниката във Варна. Те са част от кампания на фондация "Мечта за дете" и целят да покажат нови възможности пред двойките, които мислят за поколение.

  22.06.2020
  +