Специализирани курсове за кардиолози по ехокардиография в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ

Print

Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ предлага индивидуални базови и експертни обучения за кардиолози по ехокардиография

 Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ предлага индивидуални обучения за кардиолози по ехокардиография

Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ предлага индивидуални ехокардиографски обучения за кардиолози, които искат да повишат знанията, уменията и компетенциите си в тази област. Обученията са базови и експертни, в зависимост от подготовката на медицинските специалисти и се провеждат в реална работна среда, под супервизията на проф. Найденка Златарева.

В рамките на индивидуалното обучение всеки кардиолог има възможност да наблюдава пряката работа с пациенти, да участва в дискусии по клинични случаи, както и да приложи наученото. В обучението се засягат ключови акценти в ехокардиографията, сред които тъканната Доплер ехокардиография, М-мод ехокардиографията, 2D ехокардиографията, трансезофагиалната ехокардиография, тъканната Доплер ехография, оценката на миокардната механика и др.

Индивидуалното обучение се провежда от проф. д-р Найденка Златарева, д.м., началник на Интензивно кардиологично отделение към Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център и кардиолог с много богат клиничен опит. Тя е специализирала в САЩ и Германия и е член на Европейската кардиологична асоциация и Европейската асоциация по ехокардиография. Клиничните интереси на проф. Златарева са свързани с исхемичната болест на сърцето, артериалната хипертония, ендокринните кардиомиопатии. Проф. Златерева е водещ специалист в оценката на десни сърдечни кухини и оценката на миокардната механика.

За повече информация и записване за ехокардиографските курсове се свържете с Учебен отдел към Аджибадем Сити Клиник на тел. 02/960 8582.