Водещ европейски електрофизиолог ще консултира пациенти в Медицински център Аджибадем Сити Клиник Бургас

Print

Проф. Лазар Ангелков, електрофизиолог всеки месец ще консултира пациенти в Медицински Център на Аджибадем Сити Клиник Бургас, намиращ се в к.к. Перла,бл.1,вх.1 партер, след предварително записан час на тел. 0895 584983.

Проф.Ангелков е водещ европейски електрофизиолог, висококвалифициран в областта на електрофизиологията и електростимулацията.Прилага авангардни методи, с които лекува и най-тежките сърдечни аритмии.

Опитът на проф.Ангелков е уникален за България в  извършването на интервенционалното лечение на тахикардии и ритъмни нарушения.

Ритъмните нарушения или т.нар. аритмии са разнообразни по  вида си, както и причините за тяхното възникване -  от анатомични особености на сърцето до клапни заболявания, сърдечна недостатъчност и др. Те са сериозен проблем за болните и техните близки, някои от тях не нарушават качеството на живот, докато други водят до влошаване на общото състояние и се контролират трудно. Именно затова лечението им е предизвикателство за съвременния кардиолог.

 Основните симптоми за съмнение за ритъмни нарушения са бавен пулс, сърцебиене, причерняване пред очите, залитане, загуба на съзнание, задух, умора.

За да се назначи най-правилното лечение, от съществено значение е правилното диагностициране. Както много други заболявания, , аритмиите днес са овладяни от медицината в много голяма степен. На сегашния етап в Аджибадем Сити Клиник  се извършват най-съвременна диагностика и лечение на аритмиите. За кратко време могат да се извършат пълни лабораторни изследвания, стандартна ЕКГ, Холтер ЕКГ, ехокардиография, компютърна томография, инвазивна сърдечна диагностика.