Художничката Румяна Недялкова рисува и дарява картина на екипа на Аджибадем Сити Клиник Бургас с благодарност за спасяването на майка й

Print

Художничката Румяна Недялкова рисува и дарява картина на екипа на Аджибадем Сити Клиник Бургас с благодарност за спасяването на майка й

"Желанието ми е пациентите гледайки картината да знаят, че спасение има." - това са думи на Румяна Недялкова, художник, юрист, адвокат по повод майка й Мария Илчева, която постъпва в Аджибадем Сити Клиник Бургас за троен байпас и смяна на клапа.

Румяна е изключително притеснена защото майка й, дългогодишна медицински  работник е на  78 години и мисли, че риска  за операция при такава възраст е доста сериозен, особено на сърцето.

Майка й обаче е боец и казва „Аз трябва да се оперирам и съм убедена да го направя” -взела е своето решение, но дъщеря й не спира опитите си   да я разубеди. Мисълта й е само, че майка няма да преживее, ще получи всички възможни усложнения, но в крайна сметка 78 годишната жена я уведомява, при едно от посещенията си в Кардиохирургичния център, че вече е дала своето информирано сългласие и връщане назад няма.

„Не можех да се обадя, да получа информация, как е протекла операцията. Толкова ме беше страх, не исках да отида до болницата, накрая се престраших и звъннах на регистратура, прехвърлиха ме към оператора – д-р Петър Петров, който ми каза, че всичко е минало успешно и нещата се движат по план.”- споделя дъщерята. Няма никога да забрави онзи момент, след разговора с лекарите, съзнанието се изяснява и започваш да се осъзнаваш.

Към днешна дата, Румяна е изключително благодарна на екипа на Аджибадем Сити Клиник Бургас за професионалното отношение и изключителната грижа за майка й.

Младата жена  се занимава  със  живопис, като хоби и да релаксира от сериозната професия на адвокат. Рисува картина със синя роза, която има червено сърце, специално  за екипа на Кардиологичната болница. Това е й нейното послание, под всичко тъмно, мрачно и негативно в живота ни има и светлина- червеното сърце, което тупти в синята роза е символ на спасението и живота.